سوال مهمی که در اتفاقات مهم جامعه و در بحرانها و رویدادهای حساس جریانهای مختلف مطرح می شود اینست که موضعگیری صحیح در قبال هر یک از این موارد چیست و ما باید چه موضعی بگیریم؟
آنچه مهم است همین موضعگیری صحیح است. موضعگیری صحیح هنگامی خواهد بود که ببینیم دین چه می گوید و دین چه موضعی در آن زمینه می گیرد و این امام است که موضع دین را در قبال رویدادها مشخص می کند و هر کسی که می خواهد موضع صحیحی داشته باشد باید ببیند موضع امام چیست؟ اما هنگامی که به امام دسترسی مستقیم نباشد باید به کسانی مراجعه کرد که از همه بیشتر و بهتر می توانند نظر امام را به دست بیاورند لذا اینجاست که مرجعیت در شیعه مطرح می شود و همیشه شیعیان در صورت عدم دسترسی به امام معصوم به مراجع دینی مراجعه کرده و کسب تکلیف می کردند و از این طریق از افتادن در گرداب سرگردانی و از افتادن در دام ظاهرفریبان و شیادان نجات می یافته اند. اگر مرحوم امام خمینی می فرمود که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد بر همین اساس بود.
لذا در اتفاقات مهم و بحرانها خصوصا در جریانات سیاسی باید دید که ولایت فقیه چه موضعی می گیرد که این بهترین موضعگیری خواهد بود زیرا در غیبت امام، ولی فقیه از همه آگاهتر به مسائل سیاسی است و بهتر از دیگران می تواند موضعگیری بر اساس معیارهای اسلامی نماید. پس باید از تحلیل ها و موضعگیری های سطحی و سلیقه ای دوری کنیم و به ولی فقیه مراجعه کنیم که این صحیح ترین موضعگیری در شرایط مختلف است. تجربه هم نشان داده که هرگاه جامعه بر اساس موضعگیری ولی فقیه اقدام کرده و با او همسو بوده، آن بحران هر قدر هم که پیچیده و سخت بوده به راحتی و به سلامت پشت سر گذاشته شده اما هرگاه موضع جامعه با موضع ولایت فقیه همسو نبوده و هر کس و هر گروهی برای خود موضعگیریسلیقه ای داشته، ما دچار مشکل شده ایم.
در ایام انتخابات در کشور هم باید صبر کرد تا موضع ولایت فقیه روشن گردد و بر آن اساس اقدام نمود.
هر جا هم که نتوانستیم موضع را به دست بیاوریم و نتوانستیم تشخیص دهیم باید طبق فرمایش اهلبیت توقف کنیم که تنها راه نجات در شرایطی که مسائل خلط شده و حق و باطل گم شده توقف است. همچنین فرموده اند در این شرایط مانند شتر کم سن و سال باشید که نه پشتی برای بار کشی دارد و نه شیری برای دوشیدن.
[ شنبه 96/2/2 ] [ 11:35 صبح ] [ فتیان ]